S spletno stranjo www.moto.si upravlja podjetje MotoSI d.o.o.

Podatki podjetja:

Motosi d.o.o., Gallusovo nabrežje 13, 1000 Ljubljana
Matična številka: 2361418000
ID št. za DDV SI96062070
Zavezanec za DDV po zakonu.

Telefon: 01/5647 205 
Fax: 01/5647 782

e-mail: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Transakcijski račun:
IBAN SI56 101000044299313 (Banka Koper) 

Splošni pogoji poslovanja

Kupec potrjuje, da je seznanjen in se strinja s prodajnimi pogoji.
Naročilo kupca ima značaj pogodbe in zavezuje založbo in kupca.

Nakupovanje

Spletna stran www.moto.si obiskovalcem predstavlja program podjetja MotoSI d.o.o. ter omogoča naročanje izdanih knjig, revij in drugih izdelkov. 

Dostava

Za dostavo naročil uporabljamo Pošto Slovenije. Naročene izdelke dostavimo na naslov, ki ste ga navedli kot naslov za dostavo. Vsa naročila bomo poslali najpozneje v treh delovnih dneh po plačilu predračuna ali položnice. Izjeme so možne v času kolektivnega dopusta, o čemer je kupec obveščen po elektronski pošti z avtomatskim odzivnikom, ob telefonske naročilu pa telefonsko.

Pošta Slovenije zagotavlja dostavo po vsej Sloveniji v najkasneje 3 delovnih dneh, odvisno od kraja vaše pošte. Če menite, da vaše naročilo zamuja z dostavo, nas o tem takoj obvestite na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. ali nas pokličite na 041 677 560 in za vas se bomo potrudili, da boste v najkrajšem možnem času prejeli naročeno blago. 

Poštnina

Poštnine za knjige in revije ne zaračunavamo, če so bile vnaprej plačane po predračunu ali po položnici. 
Ti pogoji veljajo le za dostavo po Sloveniji. Za dostavo izven Slovenije bomo izračunali dejanske stroške poštnine po ceniku dostavnega servisa.

Plačilni pogoji

Plačilo je možno po predračunu ali po položnici. 
Če izberete plačilo po predračunu, vam bomo na e-mail poslali predračun in ko bo le-ta plačan, vam bomo poslali naročeno blago.
Če izberete plačilo po položnici, vam bomo najprej poslali na dom položnico in ko bo plačana, vam bomo poslali naročeno blago.
Dokler kupnina ni poravnana v celoti, je blago last podjetja MotoSI d.o.o.

Cene

Cene izdelkov in poštnine so izražene v evrih (EUR) in že vključujejo 9,5 % ali 22 % davek na dodano vrednost.

Vračilo blaga

Kupec ima pravico odstopiti od pogodbe o nakupu v 15 dneh od prejema blaga in sicer na enega od dveh načinov:

- da vrne blago na naslov podjetja v 15-ih dneh po prejemu,
- ali, da o odstopu v roku 15-ih dni pisno obvesti podjetje MotoSI d.o.o. ter v 15-ih dneh po oddaji tega obvestila na podjetje vrne blago.

Pogoj v obeh primerih je, da blago na naslov podjetja vrne nepoškodovano in v nespremenjeni količini, v obliki, kot ga je prejel. V kolikor so pogoji izpolnjeni, podjetje MotoSI d.o.o. povrne celotno kupnino.

Reklamacije

Zavezujemo se, da bomo upoštevali vse reklamacije, ki jih bomo prejeli pisno ali po elektronski pošti na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. v 15-ih dneh po prejemu naročenega blaga.

Za skrite oziroma stvarne napake je v veljavi reklamacijski rok, ki ga predpisujejo veljavni pravilniki v Republiki Sloveniji. Gre za napake, pri katerih blago nima lastnosti, ki so potrebne za njegovo normalno rabo (npr. zamešane strani v knjigi ali reviji, prazne strani ipd.). Pri takšni napaki lahko kupec uveljavlja svoje pravice, če obvesti podjetje motoSI d.o.o. in napako natančno opiše in  omogoči, da podjetje MotoSI stvar pregleda.

Šteje se, da je napaka na stvari obstajala že v času izročitve, če se pojavi v roku šestih mesecev od izročitve. V primeru pravilnega obvestila založbe ima kupec pravico zahtevati, da se odpravi napaka na blagu ali da se vrne del plačanega zneska v sorazmerju z napako ali da se vrne plačani znesek.

Po 37.c členu ZVPot ima potrošnik, ki je pravilno obvestil prodajalca o napaki, pravico od prodajalca zahtevati, da:

- odpravi napako na blagu ali
- vrne del plačanega zneska v sorazmerju z napako ali
- blago z napako zamenja z novim, brezhibnim blagom ali
- vrne plačani znesek.

Pridržujemo si pravico do presojanja upravičenosti reklamacije.

Vse spore bosta stranki reševali sporazumno. V kolikor to ne bo mogoče, podjetje motoSI d.o.o. ne priznava pooblaščenega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov (izvajalec IRPS) in bo spore reševalo sodišče.

Varovanje osebnih podatkov

Osebni podatki so zelo občutljiva tema in prav je tako! 

NAROČNINA NA REVIJO motoSI IN OSEBNI PODATKI:
Pri družbi MotoSI se lahko naročite na revijo motoSI tako, da nam elektronsko (Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.) posredujete naslednje podatke: ime in priimek, naslov in kraj bivanja, e-naslov ter številko revije, s katero želite skleniti naročniško razmerje. Ti podatki nam zadostujejo. Vendar pa vas naprošamo, da nam jih dovolite obdelovati le v toliko, da vas smemo obvestiti o preteku naročnine. Približno mesec dni pred izidom naslednje (neplačane) številke vam bomo na posredovani naslov poslali obvestilo o izteku naročnine s priloženo položnico. Če boste položnico poravnali, to za nas pomeni, da ostajate naročnik na revijo. Če je ne poravnate, nimate nikakršnih obveznosti, mi pa vas bomo izbrisali iz baze prejemnikov revije motoSI. Seveda lahko kadarkoli ponovno sklenete naročniško razmerje. Naročnina začne teči šele s plačilom položnice oz. računa. 
Kadarkoli pa lahko pisno zahtevate, da vas izbrišemo iz baze naročnikov na revijo motoSI. V tem primeru vas ne bomo obvestili, da se vam je naročnina iztekla. 
Če ne želite, da ste o preteku naročnine obveščeni, nam prosimo to sporočite že ob sklenitvi naročniškega razmerja.

SPLETNA REGISTRACIJA IN OSEBNI PODATKI:
Če se za potrebe nakupa naših izdelkov registrirate na spletnih straneh založniške hiše MotoSI, morate ob registraciji posredovati vse zahtevane podatke za uporabniški račun: ime in priimek (plačnika in prejemnika), naslov in kraj bivanja (plačnika in prejemnika), naslov elektronske pošte, kontaktno telefonsko številko.
Uporabnik z registracijo dovoljuje družbi MotoSI d.o.o., da posredovane osebne podatke shranjuje, uporablja in obdeluje za naslednje namene: za izvedbo naročila, za izpolnjevanje pogodbenih obveznosti, za obveščanje kupcev o morebitnih napakah na izdelkih, pred vsem pa za obveščanje naročnikov na revijo motoSI o preteku naročnine.

Osebne podatke registriranih uporabnikov lahko MotoSI hrani na strežniku neomejeno oziroma do pisnega preklica privolitve registriranega uporabnika. Posameznik lahko kadarkoli pisno zahteva, da MotoSI d.o.o. prenehata uporabljati posredovane osebne podatke, pri čemer MotoSI d.o.o. opravi izbris v 15 dneh od zahteve posameznika ter o tem v nadaljnjih 5-ih dneh pisno obvesti posameznika, ki je to zahteval. 

MotoSI se zavezuje, da bo s posredovanimi osebnimi podatki ravnal skrbno in jih ne bo razkrival nepooblaščenim tretjim osebam, pri čemer bo sledil določilom Zakona o varstvu osebnih podatkov.
Dostavni službi (npr. Pošta Slovenije) bomo zaupali le uporabnikov naslov za dostavo. 

Druga določila

Kupcu pripadajo vse pravice po Zakonu o varstvu potrošnikov.
Vsi tu navedeni pogoji in pravila so zavezujoči za kupca in podjetje MotoSI d.o.o.
V primeru, da se med nakupom pojavijo težave, nas o tem prosimo nemudoma obvestite na elektronski naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate..