Bati motorja prihajajo iz Avstrije. Zavore in sklopka so iz Italije. Vzmetenje je iz Japonske. Elektronika je iz Mehike. Kolesa so iz Kitajske.
Iz katere države je konkreten motocikel?
Iz ZDA! To je namreč Harley-Davidson. Ameriški je zato, ker ga tam sestavijo.
Toda nekatere Harleyje že sestavljajo na Tajskem. Od kod je torej takšen Harley?

Članek

V Sloveniji ni naprodaj vseh motociklov, ki jih ponuja evropski trg ostalih držav. Nimamo na primer zastopnika za nekatere znamke, … Prav tako nekaterih modelov motociklov slovenski trgovci nimajo v svoji ponudbi. Večkrat pa tuji trgovci za enak denar, kot bi ga bilo treba plačati v Sloveniji, prodajajo bistveno bolj opremljen motocikel.
Kako se sam lotiti uvoza novega motocikla iz držav EU? Ali se to pravzaprav splača?

Od leta 2004 Komisija EU tedensko objavlja podatke o proizvodih, ki so nevarni za potrošnike. Na tem seznamu so tako igrače kot električno orodje, kozmetika, avtomobili in motocikli … V sistemu se skoraj vsak teden znajde tudi po en motocikel, saj sistem zbira tudi vse tovarniške vpoklice za vozila.
Objavljamo seznam motociklov, ki so bili vpoklicani od leta 2016 pa do začetka oktobra 2020. Tabela je v Excelu, v angleškem jeziku. 
Vpoklici od 2016 do 2020
Članek 
Pripelješ v nepregledni ovinek. Sredi njega je na tleh pesek. Veliko peska. Nisi ga mogel pravočasno videti, pa čeprav si vozil le s 30 km/h. Zdrsneš, padeš in se celo poškoduješ. Pride Policija, zaračuna ti kazen zaradi »neprilagojene hitrosti« in ti pripiše še kazenske točke.
Je motorist v takem primeru res avtomatično kriv? Vprašali smo vpletene in pregledali sodno prakso.

Na Finančni upravi RS, pod katero sodi tudi Carinska uprava, pokažejo nekatere tipične ponaredke, ki so v Slovenijo na željo slovenskih potrošnikov pripotovali s Kitajske. Vse skupaj spominja na kup, pripravljen za oddajo v zabojnik Humane. Gre za obutev z napisom Nike, Adidas in UGG, za majice s »krokodilčki«, torbico Gucci, uro Rolex, … 
»Kaj pa ponaredki slovenskih znamk? Katerih zasežete največ?« »Prav pri vrhu je Akrapovič. Zasegli smo tudi veliko kosmodiskov.«